2. Com es realitza un streaming?

2.1. Configuració OBS Studio

L'OBS Studio, disponible al Portal d'Aplicacions dels nostres portàtils, és un software lliure de gravació de video i  transmissió en viu. 

En el nostre cas l'utilitzarem com inermediari entre una segona càmara pel nostre streaming. És imprescindible per poder utilitzar les càmeres com a imatge de sortida en el Zoom. 

La seva configuració és senzilla:

 Això és el que veiem quan obrim l'aplicació per primera vegada. A nosaltres ens interessen dos dels apartats per tal de confif¡gurar la nostra càmara:

  1. Origen (Sources), on hem d'introduir la nostra càmera. Hem de clicar al signe + per poder afegir-la. En aquest moment se'ns obre un desplegable on hem de seleccionar dispositiu de captura de video:

En aquest moment podem assignar un nom al nostre dispositu, i un cop fet s'obre una nova pestanya. En l'apartat de dispositius hem de seleccionar USB video. Ja que és la manera en que la capturadora està unida al nostre ordinador. En seleccionar-ho s'han de guardar les condicions:


En aquest punt en l'OBS ja poodem veure la imatge registrada per la càmera, i podem ajustar el contingut que volem que s'emeti. I ara per poder utilitzar-la en el Zoom hem de:

2.  Iniciar la càmera virtual, en l'apartat de controls. Apareixerà un cercle vermell en l'icona de la barra inferior per indicar-nos que s'està emetent. I un cop finalitzada l'emissió en directe, simplement li donarem a Atura la càmera virtual