4. Gimbal o establitzador Hohem

El gimbal o estabilitzador com el seu nom indica serveix per donar a la imatge un moviment fluïd i suau evitant els moviments bruscos de càmera.

El gimbal Hohem només serveix pel model de GoPro 8 i sense el mòdul Media Mod. És a dir, podrem gravar només vídeo amb l'àudio intern de la GoPro

Ens pot servir per fer planos recurs que podrem utilitzar més tard en l'edició (posant una música o bé veu superposada). Val la pena utilitzar-lo sempre que vulguem jugar amb el moviment i la qualitat de la imatge. 

Té 8 modes de funcionament. Es poden seleccionar en el botó de MODE. En el vídeo explica i es pot veure quins són els moviments de cada mode i com aconseguir-los.


El més difícil d'aconseguir és el plano cenital que dona voltes. El mode 600º Inception es fa colocant la càmera mirant amunt i fent girar el joystick perquè faci un gir de 600º sobre sí mateixa. (veure vídeo)

Des de l'aplicació mòbil es pot moure l'estabilitzador a distància o bé programar moviments lents (la rotació, paneo, punt d'inici i final del moviment). Això pot ser interessant quan no volem gravar seqüències o objectes que no són a l'abast, quan no podem estar prop de l'objecte quan gravem, etc.

Com funciona l'estabilitzador Hohem: