Manual streaming

3. Configuració Zoom

Utilitzarem l'aplicació Zoom, ja que ens permet gravar les videotrucades, però sobretot, perquè ens permet obtenir un enllaç per transmetre online via YouTube (el que utilitzarem nosaltres i s'explica en el següent capítol) o altres plataformes.  

Hem d'escollir un dels PC com a principal des d'on es farà la "realització" del streaming: és a dir, des d'on seleccionarem les diferents imatges que s'emeten, quines càmeres podem fer servir, quins usuaris permetem que accedeixin a l'emissió, podrem posar pantalles introductòries o de pausa, etc. 

Amb la configuració que nosaltres hem treballat, és important que l'altre ordinador, i fins i tot l'usuari que es registri amb el mòbil tinguin el rol de propietari

Quan iniciem la videotrucada en el Zoom hem de dictaminar un seguit de paràmetres, per tal d'evitar interferències d'àudio i poder controlar quina és la pantalla que s'està emetent en cada moment: 


Un cop generada la trucada hem de configurar les càmeres que utilitzarem. Això es fa mitjançant la fletxeta que hi ha al costat de la icona de vídeo que ens obre un menú on triar quina és la imatge que emetrem. Nosaltres tindrem per escollir entre la càmera principal, mitjançant la capturadora, o la GoPro. En aquestes imatges es veu la configuració per la càmera principal:


Existeix la possibilitat de posar portades i imatges fixes quan hi ha pauses, que es transmetran mitjançant compartició de pantalla i seleccionant la imatge desitjada que tindrem oberta en el nostre ordinador. 

Anteriorment, s'ha comentat la possibilitat de posar una música de fons pel nostre streaming. Per fer-ho:

  1. Seleccionar compartir pantalla
  2. Opcions avançades
  3. Compartir audio de la computadora

És important tenir descarregat un audio de fons prèviament per reproduir-lo de fons.